Avocatul Poporului acordă audiențe în județul Constanța

Instituția Avocatul Poporului ajunge săptămâna viitoare în mai multe orașe din județul Constanța. Locuitorii din Medgidia și Cernavodă, care consideră că au avut de suferit în urma  unor abuzuri din partea autorităților administrative, se pot prezenta la sediile primăriilor pentru a discuta cu specialiștii.

Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice.  Acordarea audienţelor este gratuită, iar petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Criteriile ce trebuie îndeplinite pentru ca cererea să fie primită sunt: să fie formulată în scris; să fie semnată de petiționar și să fie depusă personal sau prin reprezentantul legal. De asemenea pentru ca cererea să fie examinată trebuie cuprindă următoarele condiții:

– să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu)

–  drepturile și libertățile încălcate, faptele invocate, descrierea lor

– autoritatea reclamată

– dovada întârzierii sau refuzul administrației publice de a soluționa cererea

– mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior.

Totodată, la cerere, se vor anexa actele doveditoare, în copie. Documentele pot fi transmise prin poștă, inclusiv cea electronică pe adresa de E-mail: avpconstanta@avp.ro sau prin fax. 0241.550.544. De asemenea solicitarea se mai poate depune direct la sediul biroului din B-dul Tomis, nr. 51, Constanţa, sau cu ocazia audienței acordate.

Miercuri, 18 mai, reprezentanții Instituții Avocatul Poporului vor acorda audiențe la sediul Primăriei Medgidia, începând cu ora 9.00.

Redactor: Nicoleta Antohi