Avocatul constănţean Sorin Calaigii, propus pentru arestare

Avocatul constănţean Sorin Calaigii şi colega sa de la Baroul Bucureşti Mihaela Bodârlău au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru suspectaţi fiind de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Mai exact, spun procurorii DNA Constanţa, cei doi avocaţi le-ar fi promis unor clienţi că, în schimbul unor sume importante de bani, pot interveni pe lângă anumiţi judecători în sensul obţinerii unor verdicte pedepse cu închisoarea mai mici.

Sorin Calaigii este bănuit de trafic de influenţă, infracţiune comisă în mod repetat pe parcursul a trei ani, iar în unul dintre cazuri ar fi cerut 15 mii de euro de la un bărbat condamnat ulterior pentru viol, pentru a interveni pe lângă judecătorul de caz în scopul unei pedepse mai blânde. Avocatul ar fi fost ajutat şi de o colegă de la baroul Bucureşti: Mihaela Bodârlău care nu a dorit să comenteze cele întâmplate.

Nici avocatul care l-a reprezentat pe Sorin Calaigi în faţa judecătorilor nu a fost mai darnic în declaraţii.

În cursul acestei seri instanţa va hotărâ dacă cei doi vor fi cercetaţi în stare de libertate sau dacă se impune încarcerarea lor.

Redactor: George Marinescu