Avocat constănțean trimis în judecată de DNA

Un avocat din Baroul Constanța a fost trimis în judecată, de DNA, acuzat de trafic de influență. Procurorii spun că acesta ar fi cerut bani de la o persoană, pentru a-și trafica influența pe care susținea că o are asupra unor polițiști. Numai că a fost denunțat, iar acum va da socoteală în fața legii.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a avocatului constănțean Tiberiu Bogdan Ionescu, acuzat pentru  săvârşirea infracțiunilor de trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul întocmit, reprezentanții Ministerului Public arată că, în perioada mai – iunie 2016, avocatul  a pretins, printr-un intermediar, de la o persoană cercetată penal și, totodată, martor într-un dosar, suma de 1.000 euro, din care, a primit efectiv suma de 3.800 lei. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa. Mai mult decât atât, el și-a asigurat clientul că poate obține informaţii legate de comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare, direct de la polițiști.  Informaţiile respective urmau să stea la baza unui denunț pe care  trebuia să-l depună la unitatea de Parchet și astfel să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislaţia specială. Și chiar s-a ținut de cuvânt. I-a furnizat clientului informațiile promise, numai că nu avea să-l ajute cu nimic pe cel din urmă, întrucât nu erau reale. Din această cauză, l-a denunțat pe avocatul Ionescu la DNA, care au finalizat materialul probator și l-au deferit instanței de judecată. În plus,   procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparține inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Redactor: Daniel Albu