Aveţi grijă la ce mîncaţi (VIDEO)

Odată cu instalarea caniculei au început şi controalele Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa. Au fost retrase de pe pieţele constănţene peste 40 de tone de alimente perisabile aflate la limita termenului de valabilitate. Lovitură grea pentru comerciaţii, care au primit amenzi şi au suferit pierderi de pînă la 70 de mii de lei.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au verificat 167 de spaţii comerciale din Constanţa, şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale pentru depozitarea şi manipularea necorăspunzătoare a alimentelor. Au fost vizaţi cei care comercializează carne, peşte sau ouă precum şi produse de panificaţie şi morărit. Controale au fost efectuate şi în supermakert-uri şi petshopuri.

Alimentele aflate la limitate termenului de valabilitate au fost confiscate şi transportate in locuri special amenajate pentru a fi incinerate, iar cei care au fost găsiţi cu nereguli au primit amenzi sau avertizări. Controalele Direcţiei Sanitar Veterinare continuă în perioadă următoare şi pe litoral. Medicii avertizează că pe timp de caniculă alimentele alterate pot poate avea efecte grave asupra organismului uman.

În schimb, oamenii sunt sfătuiţi să consume cît mai multe fructe şi legume şi să se hidrateze zilnic cu minim doi litrii de apă sau sucuri naturale.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc