Avertizări de ”Cod Galben” și ”Cod Portocaliu”

Meteorologii au emis, pentru marți trei avertizări meteo de intensificări puternice ale vântului și vijelii, valabile până în această noapte, ora 23.00.

Prima avertizare de cod portocaliu este valabilă până la ora 20:00 și cuprinde: cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei. Meteorologii spun că în aceste zone  au loc intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

A doua avertizare, de cod galben, valabilă până la ora 23:00, cuprinde Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei. Aici vorbim despre intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.  Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Cea de-a treia avertizare, tot de cod galben, cuprinde Dobrogea, Moldova, și estul Munteniei, și este valabilă până la ora 23:00. Fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Redactor: Daniel Albu