Aventurile lui Creangă în Finlanda

Copii de la Asociația Culturală Arca din Constanța au fost invitați la Helsinky să participe la un festival de teatru. Cele mai multe reprezentații au fost făcute pentru românii stabiliți acolo. Acum, la întoarcerea în țară, vor să pregătească alte scenete cu care să bucure oamenii din întreaga țară.

 

Spectacolul inspirat din poveștile lui Creangă și jucat de copii de la trupa de teatru ARCA a fost foarte apreciat în Finlanda, acolo unde cei mici au fost în turneu timp de o săptămână. Românii stabiliți acolo au fost foarte impresionați de simțul actoricesc al copiilor și de complexitatea piesei care a fost pregătită într-un timp foarte scurt.

Succesul de care s-a bucurat această piesă de teatru a făcut ca trupa să fie invitată să participe și la alte evenimente din diverse țări și orașe. Cei care i-au îndrumat pe copii spun că vor să ducă acest proiect mai departe și să dea șansa tuturor de a urca și evolua pe scenă, iar pentru asta, s-au apucat deja de treabă, repetând de zor.

Povestea pusă în scenă ilustrează cât de neghiobi pot fi unii oameni. Chiar dacă întâmplările povestite sunt amuzante, ele evidențiază naivitatea, iar fiecare întâlnire a personajului principal cu oameni care mai de care mai ciudați are, în substrat, o morală.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea