Avem cele mai mici prețuri la gaze pentru consumatorii casnici

Potrivit unui comunicat publicat pe 29 noiembrie de Eurostat, România are cele mai mici tarife la gazele naturale pentru consumatorii casnici. În topul statelor care au prețuri bune pentru gaze se numără și Bulgaria, Ungaria și Croația.

România se află pe primul loc în topul țărilor din Uniunea Europeana, care au înregistrat cele mai mici preţuri la gaze pentru gospodării, în primul semestru al anului 2017. Prețul gazelor, la noi în țară, este de 3,2 euro per 100 kWh. Pe locul doi se află Bulgaria, cu 3,3 euro, fiind urmată de Ungaria, cu 3,5 euro și Croația, cu 3,6 euro. În Suedia, tariful gazelor ajunge la 12 euro per 100kWh.

Preţurile pentru consumatorii casnici au scăzut cu 6,3%, în medie, în Uniunea Europeană în prima jumătate a acestui an, ajungând la 5,8 euro per 100 kWh. Taxele şi impozitele au reprezentat cea mai mare contribuţie la preţul gazelor pentru consumatorii din Danemarca, Olanda și România. În timp ce în România, taxele și impozitele constituie 47% din preț, în Marea Britanie acestea sunt de doar 7 %, informează Eurostat.

Redactor: Isabela Boantă