Avarii RAJA în municipiul Constanța și în județ

Mai multe zone din municipiul Constanța au rămas fără apă potabilă, în cursul zilei de azi, din cauza unor avarii la sistemele de alimentare cu apă aparținând SC RAJA SA. Și traficul rutier a fost afectat, timp de câteva ore, pe o stradă din municipiu.

Pentru remedierea unei avarii survenite astazi, 24 iulie, la conducta de alimentare cu apa de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanta, RAJA Constanta a fost nevoita sa intervina in carosabil. Astfel, intre orele 9,30-13,30, ciculatia în zonă a fost  blocata, pe segmentul cuprins intre strazile ID Chirescu si IN Roman. Pentru efectuarea lucrarilor,  zona a fost imprejmuita si semnalizata corespunzator, iar pentru fluidizarea traficului a fost anuntata si Politia Locala. Abonatii din zona nu au fost afectati de aceasta avarie, intrucat echipele de interventie au executat lucrarea cu conducta sub presiune.

O altă avarie la conducta principala de alimentare cu apa de pe b-dul Aurel Vlaicu, in zona intersectiei cu str. Baba Novac, RAJA a întrerupt  furnizarea de apa potabilă, în cursul zilei de azi. Inițial, muncitorii au încercat să remedieze problema cu conducta aflată sub presiune, însă, din cauza debitului mare, a fost nevoie de sistarea completă a alimentării. În acest conditii au ramas fara apa abonatii din cartierele: Inel I, Inel II, Casa de Cultura, Coiciu, Anadalchioi si Baba Novac, iar consumatorii din cartierul Compozitorilor au avut  apa cu presiuni scazute. Avand in vedere lungimea retelei, dar si diametrul mare al conductei magistrale ce trebuia golită, pentru efectuarea lucrarilor de reparatii, abonatii afectati vor fi lipsiti de apa potabila pana in jurul orei 17,00.  Și locuitorii orașului Hârșova au rămas fără apă potabilă, tot astăzi, în intervalul orar 14,30-18,30, din cauza unei avarii la conducta de apă de la intersectia strazilor Vadului si Rozelor. Reprezentanții RAJA Sa Constanța își cer scuze abonaților care au avut de suferit de pe urma acestor avarii și le mulțumesc pentru înțelegere.

Redactor: Daniel Albu