Avarie majoră la o conductă magistrală din Constanța

Avarie majoră, în această după-amiază la una dintre conductele magistrale de alimentare cu apă potabilă din municipiul Constanța. Echipele de la SC RAJA SA intervin la această oră pentru remedierea situației, însă abonații nu vor avea apă până la ora 20.00.

Pentru remedierea unei avarii la una din conductele magistrale de alimentare cu apa din curtea statiei de tratare si pompare Palas – municipiul Constanta, SC RAJA SA a fost nevoită sa intrerupa furnizarea apei potabile pe tronsonul avariat astazi, 23 februarie 2017, in intervalul orar 14,00 – 20,00. Sunt afectati de lipsa apei consumatorii din cartierele Coiciu, Compozitorilor, Inel I si Inel II, precum si cei din zonele Baba Novac si Casa de Cultura. Initial, echipele de interventie au incercat sa efectueze lucrarile de reparatii cu conducta sub presiune, dar din cauza diametrului si a debitului mare de apa a fost necesara sistarea furnizări apei potabile. Lucrarile sunt ingreunate si de faptul ca in zona se afla pozata o linie de alimentare cu tensiune, iar o parte a sapaturilor se realizeaza manual. Mai mult, pentru ca abonatii deserviti sa aiba apa la presiuni normale, avand in vedere debitul, dar și lungimea retelei de distributie, intervalul de timp necesar pentru intrarea conductei in presiune este de aproximativ 3 ore.

SC RAJA SA își cere scuze fata de  constantenii afectati de aceasta avarie si ii asigură ca echipele de interventie fac tot posibilul pentru finalizarea lucrarilor de reparatii  si reluarea furnizarii apei potabile in cel mai scurt timp.