Avansaţi în grad de Ziua Naţională a României (VIDEO)

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat de 1 Decembrie o festivitate de avansare în grad pentru promotia  „Neagoe Basarab 500″. Celor peste  70 de absolvenţi ai Facultăţii de Marină Militară şi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” li s-au acordat gradele de ofiţer, respectiv maistru militar în Forţele Navale, însoţite de brevete.

Dincă Elena este şefa de promoţie la Facultatea de Marină Militără. A ales acest drum pentru că işi iubeşte ţara şi vrea să o servească până la moarte. Ceea ce a atras-o cel mai mult a fost uniforma. După cum spune ea, uniforma cere respect.

Pentru tinerii absolvenţi, avansarea în grad reprezintă răsplata eforturilor pe care le-au depus de-a lungul anilor de studiu. Ionela este şefă de promoţie în cadrul Şcolii de Maiştrii şi este primul membru al familiei care va lupta pentru patria românească.

Cele două şefe de promoţie au fost premiate şi cu Emblema de Merit pentru Ştiinţă Militară. Profesorii au fost la fel de emoţionaţi ca studenţii pe tot parcursul ceremoniei. Alături de proaspeţii absolvenţi ai celor două facultăţi au fost şi părinţii. Evenimentul s-a încheiat cu o defilare a studenţilor.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu