Avalanșă de pacienți la UPU

De Crăciun, o mulțime de oameni, au ajuns  în Urgența Spitalului Județean Constanța. Fie că au făcut exces alimentar, s-au cinstit cu mai multe pahare de vin sau au fost victimele unor incidente casnice sau rutiere, numărul celor care au ajuns în atenția medicilor de la urgențe a fost considerabil. Peste 1800 de persoane s-au prezentat în  Urgența Spitalului Județean Constanța, dintre care aproape 400 au rămas internate.

Peste 1800 de persoane au ajuns, în perioada Crăciunului, la Urgența Spitalului Județean Constanța, solicitând îngrijiri medicale. Din totalul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgențe, au rămas internate peste 400 de persoane, majoritatea copii. În prima zi de Crăciun au fost înregistrați la Unitatea Primiri Urgențe 309 pacienți. Dintre aceștia, 71 au rămas internați. În a doua zi de Crăciun, la UPU s-au prezentat 405 pacienți, din care 86 au fost internați.

Cei mai mulți pacienți au fost investigați pe codul VERDE- 1584, în vreme ce pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile ROȘU și GALBEN , 40- cod roșu și 141- cod galben. Cele mai multe internări au fost în secțiile Pediatrie , Medicină Internă 1 și 2, și Obstetrică Ginecologie 1 și 2.

Medicii ne avertizează că în perioada sărbătorilor este important să separăm felurile de mâncare pe zile și să disociem alimentele de alcool. Astfel putem trece peste această perioadă fără o avalanșă de kilograme în plus și fără probleme gastrice.  Totodată, mesele abundente trebuie să se termine cu un lichid călduţ, spre exemplu un ceai, şi puţină mişcare.

Redactor: Alexandra Panait