Autorul incendiului de la biserică, arestat

Polițiștii au dat de urma celui care, în urmă cu mai bine de o săptămână, a provocat un incendiu la Biserica Sfântul Mina din Constanța. La domiciliul bărbatul care se presupune a fi autorul faptei, au fost făcute mai multe percheziții. Acum, el se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

În urmă cu nouă zile, una dintre cele mai cunoscute biserici din Constanța era la un pas de a se face scrum. Asta după ce altarul a luat foc, iar întregul lăcaș de cult putea fi cuprins de flăcări în orice moment. Pompierii au intervenit atunci cu două autospeciale cu apă și spumă, iar după aproximativ două ore de luptă cu flăcările, incediul a fost stins. La acel moment, preoții susțineau că cineva ar fi aruncat o pungă cu motorină pe un perete exterior al bisericii, ceea ce ar fi cauzat aprindereea focului. La o săptămână de la acel incident, oamenii legii au reușit să-l identifice pe făptaș. La domiciliul acestuia, s-au efectuat mai multe percheziții. În urma deschiderilor, au fost găsite mai multe probe incriminatorii.

Andrei Sabin Tilimbici, a fost prezentat vineri Judecătoriei Constanța, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție al Județului  Constanța.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea