Autoritățile sunt pregătite pentru iarnă

În urma atenționărilor emise de meteorologi, la nivelul județului Constanța a fost întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență în vederea stabilirii măsurilor ce se impun.

Joi, 29 decembrie, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, pentru a fi luate măsurile de prevenție ce se impun. Ținând cont de faptul că se vor înregistra temperaturi cuprinse între -1 și -3 grade Celsius, care ar favoriza depunerea zăpezii, au fost pregătite 6.500 de tone de material antiderapant și 8 sărărițe care vor acționa pe străzile din municipiu, imediat ce va începe să ningă. Utilajele vor împrăștia material antiderapant în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții. La primele ore ale dimineții, cele opt sărărițe vor fi poziționate în următoarele intersecții:

– bd. Ferdinand cu bd. Tomis, bd. Mamaia cu str. Pescarilor, Podul Cumpenei, Șos Mangaliei cu bd. 1 Mai, bd. Tomis cu bd. Aurel Vlaicu, str. Dezrobirii cu str. Soveja, bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. Alexandru Lăpușneanu, bd. Aurel Vlaicu cu str. Baba Novac

, iar un alt utilaj va fi prezent în zona peninsulară. În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși 5 centimetri, se va acționa cu 22 de utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului. Orice problemă poate fi semnalată de constănțeni, permanent, la numărul de telelefon Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55. În același timp, și la nivelul SC RAJA SA a fost activat comandamentul pentru situații de urgență. Ceea ce însemnă că au fost constituite echipe de intervenţie, dotate cu toate utilajele necesare, ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă, atât în municipiul Constanța, cât și în județ. Cei care întâmină probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pot sesiza avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.66.44.44.

Redactor: Cerasela Videanu