Autoritățile se pregătesc pentru manifestările religioase cu ocazia Zilei Botezului Domnului

Autoritățile constănțene au luat măsuri de siguranță speciale pentru manifestările religioase de mâine, având în vedere numărul mare de credincioși care  sunt așteptați să participe la slujba de sfințire a apelor. Pentru buna desfășurare a evenimentului, 18 subofițeri ai Ispectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea vor însoți procesiunea. Anul acesta, pentru prima dată, manifestările cu ocazia Zilei Botezului Domnului, se vor desfășura în portul turistic Tomis.

Autoritățile se pregătesc pentru manifestările religioase cu ocazia Zilei Botezului Domnului. Numărul mare de credincioși așteptați la slujbă determină oamenii legii să ia măsuri de siguranță speciale. Astfel, pompierii vor fi prezenți la Slujba de Sfințire Mare a Apei.

Nu doar pompierii vor fi prezenți pentru a preîntâmpina eventualele evenimente neplăcute. Peste 40 de jandarmi constănțeni vori asigura ordinea la manifestările de Bobotează. Cei care vor să participe la sărbătoare trebuie să știe că la ora

  • 8.54 – IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel
  • 11.00 – de la Catredală se va porni în tradiționala Procesiune de Bobotează până în Portul Turistic Tomis
  • 11.45 – în Portul Turistic Tomis, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei

Numărul credincioșilor care participă la Sfințirea Apelor este în creștere de la an la an, astfel că și biserica se pregătește cum se cuvine.

Meteorologii spun că gerul Bobotezei se va resimți din plin la malul mării, iar marea va fi extrem de agitată.

La finalul procesiunii din Portul Tomis, Arhiepiscopul Teodosie va arunca cele 3 cruci în apă. Despre tinerii care le găsesc se spune că vor fi sănătoși tot anul și că Dumnezeu îi va ocroti.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrianm Florea