Autoritățile se pregătesc pentru întâmpinarea iernii

Chiar dacă week-end-ul acesta ne-a amintit de zilele călduroase ale începutului de toamnă, la nivel județean, autoritățile se pregătesc pentru întîmpinarea iernii. Au stabilit deja, în cadrul celei mai recente ședințe de Consiliu Prefectural planul județean de măsuri pentru sezonul rece.

Pompierii militari de ISU Dobrogea spun  ca pentru sezonul rece, a fost stabilit un plan  ce conține și o hartă a tuturor utilajelor de dezăpezire existente atât cele de la primăriile de pe raza județului cât și cele ale firmelor private, pentru a ușura  intervențiile.

Tocmai în ideea de a preveni incidentele neplăcute ce au avut loc în alți ani, fie din pricina lipsei utilajelor de intervenție fie a organizării precare din partea autorităților. Mai ales în condițiile în care, a fost un adevărat coșmar în anumite localități dar și drumuri din  județul Constanța. Cazurile femeilor însărcinate, blocate între nămeți sau a comunităților întregi izolate între troiene fără posibilitatea de a-și asigura hrană, sunt doar cîteva dintre exeplele care nu ar trebui să se mai repete în iarna lui 2017, spun autoritățile. Iar în ceea ce privește circulația pe timp de iarnă, polițiștii de la Rutieră spun că dintre toate anotimpurile, condusul pe timp de iarna necesita cea mai mare atentie si pregatire pentru a fi in siguranta la volan. Penele de cauciuc sunt mai dese in acest sezon, iar  conditiile de trafic pot fi foarte solicitante, mai ales cand apare zapada sau gheata.  Așa încît conducătorii auto care nu și-au verificat încă mașinile sau nu le-au pregătit pentru sezonul rece ar trebui să se grabească sa o facă.

Rpeorter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea