Autoritățile se pregătesc de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă valabil și pentru județele Constanța și Tulcea ce intră în vigoare în după amiaza zilei de marți. Premierul interimar Gabriel Oprea a susținut o videoconferință cu prefecții în care le-a cerut să ia toate măsurile necesare pentru ca efectele caniculei să fie minime.

După ploile din acest weekend, în țara noastră vin valuri de căldură. ANM a emis o avertizare cod galben de căldură valabilă pentru regiunile de nord, centru, sud si est ale tarii. Totodata a fost emis un avertisment de cod portocaliu pentru nord vestul si nord estul romaniei. Premierul interimar, Gabriel Oprea a convocat într-o conferință prefecții si le-a cerut să ia toate măsurile pentru ca perioada caniculară să treacă fără sa afecteze populația.

Subprefectul Ersun Anefi, cel care a participat la videoconferință din partea prefecturii Constanța a dat asigurări că toate instituțiile subordonate sunt pregătite să facă față temperaturilor ridicate care vor urma.

În după amiaza zilei de marți temperaturile vor varia între 35 și 38 de grade celsius , iar indicele temperatură-umeazeală va depăși pragul critic de 80 de unități în toată țara. Premierul Oprea a cerut de asemenea, angajatorilor să asigure conform legii necesarul de apa pentru hidratarea celor care lucreaza in spatii deschise.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea