Autoritățile române au deschis o anchetă în cazul accidentului rutier din Muntenegru

ancheta MuntenegruProcurorii arată că agenţia care a trimis turiştii în Muntenegru avea probleme cu actele la un punct de lucru, iar şoferul care se afla la volanul autocarului a fost detaşat pentru această sarcină în ultimul moment. În urma audierilor, patronul de la Gregory Tour le-a furnizat procurorilor de la Parchetul General informaţii despre starea autocarului şi despre şoferii firmei. Grigore a spus că George Ciobanu, poliţistul care s-ar fi aflat la volan, a fost detaşat pentru această deplasare de la o firmă patronată chiar de fiul lui, după ce angajatul programat iniţial pentru cursă a intrat în concediu.

La Parchet a fost chemat şi directorul agenţiei de turism Mareea Travel, Marius Usturoiu. Acesta a plasat responsabilitatea către firma de transport.

Oamenii legii au descoperit nereguli și la agenţia de turism.  Controlul făcut de Autoritatea Naţională pentru Turism a arătat probleme la acte. Este vorba de un viciu de procedură la unul din punctele de lucru, unde s-a omis reînnoirea anexei licenţei aferente. Cu toate acesta, Ministrul pentru  IMM şi Turism a afirmat că responsabilitatea aparţine, în principal, firmei de transport.

Procurorii români au cerut autorităţilor competente din Muntenegru, copii ale documentelor întocmite în ancheta legată de incidentul rutier. Cercetările continuă în vederea stabilirii răspunderii judiciare a celor implicaţi.

Redactor: Raluca Damian