Autoritățile române au declarat ziua de astăzi, zi de doliu național

doliu MuntenegruCeremonia dedicată Zilei Drapelului Naţional s-a desfăşurat, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, sub semnul doliului naţional. În faţa Palatului Cercului Militar Naţional a fost acordat onorul militar drapelului României, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, în acordurile imnului naţional. Ulterior, steagul a fost coborât în bernă, în prezența premierului Victor Ponta, a membrilor Guvernului și a altor personalități publice.

Oficialii români prezenți la ceremonie au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

În plus, toate activităţile din  țară au fost întrerupte, timp de trei minute. Posturile naţionale de radio şi televiziune și-au modificat programul, iar manifestările culturale, artistice şi sportive au fost amânate.

Reamintim că un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică seara, într-o prăpastie din Muntenegru. Accidentul s-a produs, pe o şosea dintr-o regiune montană, la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului, şi s-a soldat cu 18 morţi şi 29 de răniţi. Autoritățile din România în colaborare cu cele din Muntenegru au deschis o anchetă în acest caz, iar cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea tragediei rutiere.În urma investigațiilor s-a stabilit că autocarul mai fusese implicat într-un accident rutier, în februarie 2011.

Redactor: Raluca Damian