Autoritățile constănțene merg mâine pe port-containerul Flamina

Încărcat cu reziduuri chimice deosebit de periculoase, acesta a ajuns vineri la Constanţa! Vasul, care a fost refuzat de mai multe porturi din Europa, a primit aprobare pentru ancorare din partea autorităţilor române. Nava va rămâne timp de câteva luni, pentru reparaţii.

Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola, în cursul zilei de luni, o echipă formată din reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române, Comisariatului Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Căpităniei Zonale Constanţa, Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică şi ai Şantierului Mangalia se vor deplasa pe port-containerul Flaminia, care a ajuns vineri în apele teritoriale româneşti.

Port containerul a fost avariat anul trecut, în timp ce se afla în marş în Oceanul Atlantic. Un incendiu urmat de câteva explozii a ucis doi membri ai echipajului şi a distrus mai multe containere aflate la bord. Din cauza încărcăturii toxice, un amestec de fosfură de aluminiu, acid fluorhidric și oxidant, autorităţile din mai multe porturi europene nu au permis navei să acosteze. Agenția Națională de Mediu a aprobat însă intrarea portcontainerului Flaminia în portul Constanța. Nava urmează să intre în reparaţii la  Șantierul Naval Mangalia.

Reporter: Corina Hrom / Doina Sirbu ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.