Autoritățile constănțene lucrează pentru deszăpezirea drumurilor

În timpul nopții, pe străzile din municipiul Constanța s-a acționat permanent pentru degajarea zăpezii și pentru împrăștierea de material antiderapant. Autoritățile revin cu rugămintea adresată constănțenilor de a evita folosirea autovehiculelor personale și de a se deplasa cu mijloacele de transport în comun, pentru ca utilajele să poată interveni eficient.

Dacă deplasarea este absolut necesară, constănțenii sunt rugați să nu staționeze sau să oprească autovehiculele pe prima bandă de circulație sau în locuri care ar împiedica utilajele de deszăpezire să acționeze. Totodată, autoritățile roagă constănțenii care își curăță intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată.

Șase echipaje din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța s-au alăturat echipelor de intervenție în acțiunea de îndepărtare a zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale.

Din această dimineață, au fos reluate liniile de transport în comun 3B Tomis Nord – Târg legume – fructe și 3 Tomis Nord – Sanatoriu TBC – Palazu Mare funcționează fără deviația Tomis Plus – tur/retur pe str. Dumbrăveni.

În spațiul amenajat pentru persoanele fără adăpost se află 41 persoane, care primesc hrană şi ceai cald. Energia electrică este furnizată în regim normal în tot municipiul.De asemenea, nu sunt probleme cu furnizarea energiei termice.

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervenția utilajelor de deszăpezire intervenind acolo unde este cazul.

Redactor: Isabela Boantă