Autoritățile au făcut față festivalului Neversea

Bilant de festival la malul marii : 3 zile si trei nopti de petrecere la Neversea au insumat peste 153.000 de spectatori. Dintre acestia, 550 de petrecăreţi au avut nevoie de ajutor medical în timpul festivalului.

Pe lângă zecile de mii de petrecăreți care au trecut zilnic pragul festivalului Neversea, prezente au fost si cadrele medicale ISU Dobrogea, si  nu ca spectatori. Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din militari şi voluntari ISU au patrulat pe plajă şi în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a ajuta persoanele cu diferite afecţiuni medicale.

De precizat este și faptul că 73 de medici si asistente au fost dislocati, de la Unitatea de Primiri Urgente, pe plaja NEVERSEA fara sa afecteze linia de gardă din spitalul județean. Ei au rezolvat probleme minore la fata locului, pentru a evita aglomerarea Spitalului Județean cu cazurile minore.

Pentru un plus în ceea ce privește siguranța participanților, în cele 3 zile de festival si ziua premegatoare acestuia, peste 70 de inspectori de prevenire ISU au derulat 47 de verificări la unităţi de cazare turistică, cluburi, baruri, discoteci şi amenajări temporare.

Redactor: Robert Tănasă