Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a încetat astăzi din viaţă

a murit CioabaLa 58 de ani, regele rromilor, Florin Cioabă, a murit pe patul unui spital din Antalya. I s-a făcut rău în timp ce se afla în vacanţă şi a fost internat de urgenţă în unitatea medicală, unde a stat în comă indusă. În urmă cu două zile, starea lui s-a îmbunătățit dar duminică dimineață a decedat în urma unui infarct.

Un mesaj de condoleanțe a transmis și șeful statului.

Am aflat cu profundă tristețe vestea morții lui Florin Cioabă. Este un moment de adâncă suferință pentru familia lui Florin Cioabă, dar și pentru întreaga comunitate romă, cărora doresc să le adresez întreaga mea compasiune și susținere.

Florin Cioabă a fost un adevărat lider și un sprijin pentru comunitatea romă pentru că, înțelegând importanța educației, i-a îndemnat pe tineri să meargă la școală, dar și să-și urmeze vocația prețuindu-și și promovându-și tradițiile.

Doresc să adresez sincerele mele condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor apropiați! Dumnezeu să-l odihnescă!

A spus președintele Traian Băsescu pe site-ul oficial al Președinției.

În luna aprilie a acestui an, Florin Cioabă a fost ales Președinte al Uniunii Internaționale a Romilor, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Congresului Internaţional al Romilor de la Sibiu. Uniunea a fost înființată în 1971, iar în 1993 a dobândit statutul de organizatie consultativă pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Redactor: Paula Moroi