Autobuzul veseliei Dram-Drum oprește in stație

Autobuzul Veseliei, DRAM-DRUM, a ajuns joi în localitatea constănțeană Cumpăna. Este vorba despre un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Asociației Culturale Teatrelia. Până pe data de 19 august vor poposii în 16 localități ale județului.

Ne aflăm la Centrul Cultural din localitatea Cumpăna ,unde, acesta pentru câteva ore poate fii asemuit unui muzeu ce și-a  deschis larg porțile micuților curioși. Copiii, sunt întâmpinați de „profesori trăzniți”, ce doresc, a-i învăța lucruri noi sau cunoscute foarte puțin, într-un mod cât mai trăznit. Acest proiect a luat naștere datorită ideilor unor oameni ce și-au dorit ca micuții să se poată bucura chiar dacă se află în locuri mai puțin bogate în oferte educaționale.

În cadrul atelierelor, copiii sunt învățați într-un mod cât mai vesel și distractiv. Ne vom putea întâlnii cu Mona Lisa, ce îi învață să ametece culori și să obțină contraste, cu Buburuza Teatrală care îi învață ”Cât e ceasul ursule?”, ”New York, New York”, ”Șoarecele și pisica” dar și cu prințul umbrelor numit Gepeto.

Atelierele de step, pictură, pantonima, kung-fu sau jonglerie îi delectează și le fac copiilor vacanța mult mai plăcută. Ideea centrală, a acestui grup de personaje inedite, sunt jocurile copilăriei și multiplicarea bucuriei celor mici.

Despre acest proiect educațional creativ, dedicat copiilor și realizat cu ajutorul artiștilor,în cadrul căruia cei mici se vor putea distra și învăța de la actori și muzicieni instrumentiști se poate spune deja că este un succes.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea