Autobuze, dezinfectate zilnic

Pentru a preîntâmpina transmiterea gripei, autoritățile din Constanța dezinfectează mijloacele de transport în comun. Potrivit reprezentanților Primăriei, substanța folosită este un detergent profesional dezinfectant avizat de Institutul Național de Sănătate Publică, cu o sferă largă de acţiune. Aceste activități au început de ieri și se desfășoară la ieșirea din cursă, dar și la sosirea la capăt de linie.

După ce, în cursul zilei de ieri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat epidemie de gripă la nivel național, autoritățile locale s-au grăbit să ia primele măsuri preventive. Prin urmare, mijloacele de transport în comun, din  Constanța, sunt dezinfectate.

Potrivit reprezentanților Primăriei, activitățile se desfășoară la ieșirea din cursă, dar și la sosirea la capăt de linie. Personalul responsabil de curățenie intră în fiecare autobuz și spală geamurile, barele de siguranță, dar și pardoseala. Substanța folosită este un detergent profesional dezinfectant avizat de Institutul Național de Sănătate Publică, având o sferă largă de acţiune.

Totodată, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Spitalul Județean Constanța, directorul DSP Constanța Cristina Schipor a declarat că există la nivel județean 8.162 de cazuri de gripă și infecții respiratorii, cu 50% mai multe decât săptămâna trecută și cu 225% mai multe față de anul trecut.  Reamintim că, până la această dată au fost internați 88 de pacienți cu gripă, iar trei decese au fost confirmate, deja.

Redactor: Oana Jărloianu