Augustin Lazăr nu va fi revocat

Președintele Klaus Iohannis a făcut, astăzi, primele declarații din anul 2019. Printre altele, Șeful statului a anunțat că nu-l va revoca din funcția de procurorul general pe Augustin Lazăr, așa cum i-a cerut ministrul Justiției, Tudorel Toader. Mai mult decât atât, acesta a anunțat că nu va semna decrete de numire pentru Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și că motivarea refuzului său va fi făcută la mijlocul săptămânii viitoare.

Într-o declarație de presă susținută vineri la Palatul Cotroceni, șeful statului a declarant că nu îl va revoca din funcție pe Augustin Lazăr. El a susţinut că această cerere nu respectă rigorile legii.

De asemenea, președintele a comentat și decizia ministrului Justiției de a-i trimite din nou, deși le-a refuzat, propunerile de numire a celor cinci procurori în funcții de conducere la Parchete, între care Adina Flirea, pentru șefia DNA.

Iohannis a mai declarat că după ce a semnat, joi, decretele de revocare din funcție a vicepremierului Paul Stănescu și ministrului Lucian Șova, nu va semna decrete de numire pentru Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. Motivarea refuzului său va fi făcută la mijlocul săptămânii viitoare.

Redactor: Oana Jărloianu