Audiențe în stradă la Mangalia

Zeci de locuitori din zona fostului IAS Mangalia s-au adunat in fata locuintelor in asteptarea edilului. Primarul Mangaliei, Cristian Radu s-a deplasat în mai multe zone ale oraşului în cadrul programului de audienţe publice.

Cea mai abordată temă de către locuitori a fost acordarea ajutoarelor sociale. Cristian Radu a precizat ca celor care nu se pot deplasa, li se vor aduce periodic alimente de la Cantina sociala a municipalitatii. Însă de sprijin vor beneficia doar persoanele care nu sunt certate cu legea. Primarul vrea să taie de pe listă cetăţenii care fac scandal, sunt cunoscuţi ca alcoolici sau pur si simplu nu vor să muncească.

Insa nu toti cetatenii care locuiesc aici sunt la fel. Unii au muncit o viata intreaga in mod cinstit si ar dori un alt viitor pentru copiii lor. Este si cazul Mariei Vrabie, om al locului de 22 de ani si mama a doi copii. Femeia crede ca intr-o zi viata se va schimba in bine.

In zona Fruviileg, precum si in alte cartiere de la marginea orasului, municipalitatea a demarat deja un recensamant, cu scopul de a se identifica toate problemele oamenilor, dar si pentru a se intocmi acte de identitate celor care inca nu au.

Dar nu pe toti ii multumeste ideea plecarii, chiar daca nu traiesc in conditii tocmai civilizate.

După audienţele din zona fostului IAS Mangalia, primarul s-a intalnit si cu proprietarii imobilelor din zona spitalului municipal.  Acesta le-a promis că în anul 2013 va implementa un proiect de extindere a retelei de electricitate care sa cuprinda si strazile din zona unităţii medicale.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.