Au venit pe lume împreună și au murit tot împreună

Cele două fetițe care s-au născut în luna decembrie, la maternitatea din Constanța, având corpurile lipite au pierdut lupta cu viața. Vineri seară s-au stins chiar sub ochii medicilor din Capitală care le-au avut sub observație încă de când au venit pe lume. Mâine micuțele vor fi înmormântate în localitatea natală și vor împărți același sicriu și același mormânt.

Ștefania și Cristina s-au născut cu trei zile înainte de Crăciun. A fost o operație de cezariană la care mama lor în vârstă de 24 de ani a fost supusă. Până și medicii constănțeni au fost șocați și nu se așteptau ca ea să nască siameze. Nu fusese niciodată la control însă chiar și așa, cele două fetițe au văzut lumina zilei.

Aveau însă corpurile lipite în zona sternului, a toracelui și a abdomenului. Împărțeau și aceeași inimă, iar medicii le-au intubat și au decis să le transfere la Spitalul Marie Curie din București. Șansele ca ele să supraviețuiască au fost reduse încă de la început, dar părinții au sperat până în ultima clipă că vor trăi.

Vineri seară însă copilele au pierdut lupta cu viața. Medicii le-au spus părinților teribila veste și ieri dimineață au mers și le-au ridicat trupurile neînsuflețite de la morgă.

Părinții și bunica au totuși o consolare. Înainte ca micuțele să închidă ochii pentru totdeauna, au reușit să le boteze conform orânduielilor ortodoxe.

Mâine siamezele vor fi înmormântate în cimitirul din localitatea Murfatlar. Le vor fi alături pe ultimul drum, părinții, bunicii și puținele rude pe care le aveau.

Redactor: Cerasela Videanu