Au trecut doi ani de la dublul asasinat din Cernavodă care a îngrozit întreaga țară

“Casa groazei”, aşa cum a fost numită locuinţa în care soţii Garoafă au fost ucişi cu zeci de lovituri de cuţit este acum abandonată. Nimeni nu s-a mai încumetat să intre în locul de unde a pornit nenorocirea. Vecinii se cutremură și acum când își amintesc în ce chinuri groaznice au murit cei doi cernavodeni.

Una dintre cele mai înspăimântătoare crime din Romania s-a petrecut în urmă cu 2 ani în orașul Cernavoda. Locuința în care soţii Garoafă au fost măcelăriți de Giani Deli Iorga a fost numită Casa groazei. In locul unde s-a petrecut nenorocirea nimeni nu s-a mai încumetat să intre de atunci.

În luna ianuarie a anului 2011, imediat după sărbători, la Dunăre un bărbat de 29 de ani – Bogdan Mitu – şi-a înecat soţia, Gabriela, după care s-a sinucis, sub ochii îngroziţi ai lui George, fratele adoptiv al tinerei. Insă povestea era abia la început. Ororile au continuat la Cernavoda, pentru că la numai o zi oamenii legii au descoperit cadavrele soților Elena și Petru Garoafă, părinții adoptivi ai Gabrielei. Cei doi fuseseră uciși cu zeci de lovituri de cuțit de Giani Deli Iorga prietenul lui Bogdan.

Fratele adoptive al Gabrielei este acum elev al unei şcoli profesionale, iar specialiştii spun că a trecut peste şoc. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cei care i-au cunoscut pe soţii Garoafă. Casa lor a fost sigilată, iar vecinii se cutremură când își amintesc de terifianta crimă.

Giani Deli Iorga și-a recunoscut fapta iar pentru crimele comise  acesta a primit  27 de ani de închisoare fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca