Au sunat sirenele!

Sirenele de alarmare au sunat miercuri, în toată țara. A fost vorba despre un exercițiu de alarmare a populației în caz de dezastru. Simularea a urmărit verificarea sistemului, precum și testarea vitezei de reacție a autorităților.

Miercuri au răsunat sirenele de alarmare publică  în toată țara. Din fericire, nu a fost vorba de un pericol, ci de un exercițiu al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Și la Constanța, sirenele au fost acționate pentru a fi permanent centralizate datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Cu această ocazie, autoritățile publice fac un apel către locuitori să nu intre în panică.

Astfel de exerciţii se vor desfăşura, începând din această lună, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. Scopul urmărit este verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat, dar şi a celor cu acţionare locală.  Situațiile cele mai frecvente în care sunt folosite aceste echipamente sunt inundațiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea