Au scăpat de flăcări, au rămas în frig

Cele trei ceasuri rele de marți nu le-au ocolit pe două bătrînele din Constanța. Deși una stă în Tuzla, iar cealaltă în Valu lui Traian, ca un făcut, locuințele lor au fost mistuite de un incendiu care a izbucnit aproape în același timp. La Tuzla, acoperișul unei case a fost năpădit de flăcări, din cauză că bătrîna care locuiește singură nu a curățat coșul de evacuare a fumului. Tot pentru că a vrut să se încălzească era să-și piardă viața și o bătrînă din Valu lui Traian.

Povestea dramatică a femeii abandonate de familie este cunoscută în localitate. Reprezentanții Primăriei spun că nu este pentru prima dată cînd bătrîna trece prin clipe de coșmar și asta pentru că a refuzat orice fel de ajutor și trăiește în băraci improvizate, unde se încălzește cu ce apucă.

Lemnele pe care bătrîna spune că le-ar fi aprins să facă focul sunt de fapt, tot felul de materiale improvizate, la fel ca și soba artizanală care putea să-i aducă sfîrșitul. Pompierii constănțeni spun că astfel de cazuri sunt, din păcate, des întîlnite pe perioada sezonului rece.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi