Au sărbătorit Ziua Dobrogei

În fiecare an, pe data de 14 noiembrie, este sărbătorită Ziua Dobrogei. Evenimentul marchează momentul în care Dobrogea a revenit la patria mamă. Se întâmpla în anul 1878 și, pentru că ziua nu a fost uitată, elevii Școlii Gimnaziale ,,Constantin Brâncuși” din Medgidia au pregătit un spectacol artistic.

Spectacolul dedicat Zilei Dobrogei a debutat cu intonarea Imnului Național, după care elevii au avut prilejul de asista la o scurtă prezentare a evenimentelor istorice.

Profesorul Adrian Ilie spune că este extrem de important ca tânăra generație să cunoască istoria Dobrogei. Asta, deoarece, este locul în care trăiesc.

Organzatorii evenimentului s-au declarat încântați de faptul că elevii s-au dovedit a fi receptivi la informațiile primite.

Elevii s-au implicat activ în organizarea zilei Dobrogei. Aceștia au dat citire unor materiale de pe vremea când se încerca unirea, au cântat și au recitat poezii.

Activitatea și-a propus și a reușit să trezească sentimentul de mândrie în sufletele tinerilor, care au înțeles că trăiesc într-o zonă bogată din punct de vedere cultural, etnic și mai ales istoric.

Redactor: Paul Alexe