Au plecat în jurul lumii pe bicicletă

Este vorba de două femei din Franța care în urmă cu 10 luni au pornit  pe biciclete în aventura vieții lor. După ce au parcurs în drumul lor zeci de țări, astăzi cele două au ajuns și în orașul Cernavodă.

Cele două doamne, deşi sunt trecute de 50 de ani, parcurg zilnic câte 100 de km, dorm în cort și intenționează să-și petreacă si urmatoarele trei luni pe bicicletă. Ele au plecat din Lyon în urmă cu 10 luni. În extraordinara lor călătorie în care au parcurs pe bicicleta 11.000 de kilometri, au vizitat zeci de ţări din Europa și Asia precum Albania, Slovenia, India, Iran Malaesia, Thailanda și multe altele.

În urmă cu trei săptămâni, au ajuns pe pământ românesc. După ce au parcurs 800 de kilometri și au traversat Munții Carpați, Moldova și Delta Dunării, cele două bicicliste au ajuns la Cernavodă.

Bagajele celor două femei sunt puține, în mare parte piese pentru bicicletă, corturi, hărți și ceva provizii. Foarte important pentru franțuzoaice este să guste din preparatele tradiționale ale fiecărei zone prin care trec. Mâncărurile din România au fost în topul preferințelor.

Extraordinara călătorie a celor două femei din Franța se va finaliza peste trei luni, atunci când curajoasele doamne vor ajunge din nou la Lyon.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca