Au născut la domiciliu

În ciuda urgiei albe ce a pus stăpânire pe județul Constanța, viața își vede de mersul său firesc. De la o oră la alta, se scriu povești impesionante, despre oameni aflați în situații extreme. Din fericire, de cele mai multe ori, intervenția celor care se luptă cu nămețile duce la un final cu happy-end. La fel s-a întâmplat în această dimineață, când o tânără a fost ajutată să aducă pe lume o fetiță.

În cursul dimineții de duminică, în jurul orei 06.30, o tânără de 19 ani, din satul constănțean Orzaru, a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Femeia a născut acasă în prezenţa paramedicilor, iar mai apoi a fost transferată în siguranță la ambulanță, cu ajutorul șenilatei de la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. Nașterea a avut loc sub coordonarea, prin telefon, a medicului specialist din dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Atât femeia, care mai are doi copii, cât și micuța abia venită pe lume sunt în siguranță și au fost transportate la Spitalul Județean Constanța.

O altă femeie, din localitatea constănţeană Independenţa, a anunţat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, prin serviciul de urgenţă, că va aduce pe lume un copil, însă echipele de intervenţie nu au reuşit să ajungă la timp la femeie, aşa că aceasta a născut în propria locuinţă, tot cu ajutorul medicului coordonator al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Femeia a adus pe lume un băieţel.

Redactor: Paul Alexe