Au încondeiat ouă pentru copiii săraci

În cadrul Săptămânii Altfel, elevii tuturor şcolilor din ţară încearcă, alături de cadrele didactice, să organizeze activităţi dintre cele mai inedite, menite să îi înveţe lucruri noi. La Mangalia, copiii de la Liceul Teoretic „Callatis“ au ales să fie alături de cei defavorizaţi de soartă şi, la îndemnul părintelui Viorel Rusu, preot paroh la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, au încondeiat ouă, ce vor fi vândute, iar banii obţinuţi vor merge către familiile sărace din parohie.

Apropiatele Sărbători pascale, alături de Săptămâna „Şcoala Altfel”, i-au dat părintelui Viorel Rusu ideea de a coopta elevii callatieni într-o acţiune de ajutorare a familiilor defavorizate pe care le are în parohie.

Astfel, elevii clasei a VIII-a B de la Liceul Teoretic „Callatis”, ajutați de către dirigintele lor, au încondeiat ouă și, în acest fel, copiii au putut învăţa mai multe lucruri despre obiceiurile pascale.

Elevii s-au bucurat de această nouă experiență, pe care au  considerat-o diferită de ceea ce fac ei, în viaţa de zi cu zi:

Aceasta este prima ediţie a atelierelor de încondeiat ouă, acțiunea urmând să fie organizată şi în anii următori.

Redactor: Mihaela Marin