Au început reducerile de sezon

Magazinele au scăzut prețurile cu până la 70 % pentru toate felurile de produse, chiar dacă perioada legală începe de la 15 ianuarie. Mulți dintre clienți însă nu sunt prea încrezători în veridicitatea reducerilor. Comisarii de la Protecția Consumatorului recomandă constănțenilor să verifice perioada promoțională și prețurile pentru a nu avea surprize neplăcute la casă.

Au început reducerile de iarnă în toate magazinele. Imediat, amatorii de chilipiruri au dat buza în magazine. Puțini dintre ei știu însă că există o diferență între soldări și restul reducerilor din an.

Perioada de soldări poate fi aplicată de două ori pe an:o dată în perioada cuprinsă între 15 ianuarie și 15 aprilie și o dată între 1 august și 1 octombrie. Bineînțeles, managerii magazinelor se orientează spre perioada de început a soldărilor și uneori chiar fură startul începând promoțiile înainte de 15 ianuarie. Când vine vorba despre veridicitatea reducerilor, constănțenii au păreri diferite.

Atunci când aplică o reducere, comercianții trebuie să îl scadă din cea mai mică valoare pe care respectivul produs a avut-o în ultimele 30 zile. Nemulțumiții se pot adresa Comisariatului Pentru Protecția Consumatorului.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea