Au început pregătirile de Bobotează

Cele 130.000 de sticle trebuie să fie gata luni dimineață, pentru slujba religioasă oficiată de Inalt Prea Sfinția sa, Părintele Teodosie, în Ajunul Bobotezei.

Pe fiecare sticluță în parte este lipită o etichetă pe care scrie „Aghiazma Mare” și anul în care s-a sfințit apa. Mai-marii bisericii spun că apa sfințită rezistă chiar și pînă la 20-30 ani.

Zeci de credincioși și-au dedicat din timpul lor pentru a-i ajuta pe preoții Arhiepiscopiei. Preoți, studenți la teologie și apropiați ai bisericii, au venit încă de noaptea trecută, pentru a începe pregătirile.

După pregătirea a sticlelor, urmează îmbutelierea lor, iar credincioșii sunt gata să facă față frigului de afară pentru a-și duce misiunea la bun sfîrșit. Alături le vor fi pompierii militari, care vor aduce apa ce va fi sfințită de preoți. Luni, la primele ore ale dimineții, va avea loc slujba din Ajunul Bobotezei. Agheasma Mare se oficiaza de doua ori pe an, pe 5 ianuarie, in Ajunul Botezului Domnului si pe 6 ianuarie, in ziua praznicului Bobotezei. In casele credincioșilor, agheasma se păstrează la loc de cinste, în vase curate, și se folosește dimineața, înainte de masă, simbolizînd curățirea trupească și sufletească.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi