Au început înscrierile și reînscrierile la grădiniță

În perioada 13-24 mai vor avea loc reînscrierile la grădiniţă. Începând cu 27 mai, după ce se va cunoaște situația locurilor disponibile, vor începe înscrierile pentru nou-veniți. Spre deosebire de anii trecuți, când părinții dormeau la ușa unităţilor în speranța că vor reuși să își înscrie copilul, se pare că acum nu mai există motive de îngrijorare. În judeţul Constanța funcţionează 31 de grădinițe cu program normal, 22 cu orar prelungit și 20 de grădinițe particulare. În total, se vor forma 571 grupe cu peste 19.500 de copii. În  cazul în care locurile nu vor fi ocupate, perioada de înscriere se va prelungi până pe data de 15 septembrie.

În vederea înscrierii copiilor la grădiniță, părinții trebuie să țină cont de anumite criterii. Prioritate vor avea cei care locuiesc în zonă, care au locul de muncă în apropierea unității de învățământ sau mai au alți copii înscriși la aceeași grădiniță. În cazul în care optați pentru o unitate cu program prelungit, trebuie să știți că veți achita o taxă pentru mesele micuțului, care variază între 7 și 10 lei. În acest caz, comitetul de părinți este cel care stabilește cuantumul contribuției.

Vârsta minimă de înscriere este de 3 ani iar cea maximă de 6 ani. După această vârstă copii, vor frecventa clasa pregătitoare.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu