Au început înscrierile pentru programul “Respect”

Constănţenii care se încadrează să primească tichete valorice în locul pachetelor cu alimente se pot înscrie în programul “Respect” până pe 20 martie. Nici nu a trecut bine hotarârea de Consiliu care stabilește regulile pentru acordarea tichetelor, că pensionarii au luat cu asalt punctele de înscriere.

Cozile interminabile la care așteptau cu noaptea în cap pentru a primi pachetul cu alimente din partea Primăriei vor rămâne doar un vis urât pentru persoanele nevoiașe din Constanța. Programul „Respect” constă în acordarea de tichete valorice în opt tranşe, în cursul anului 2016. Pentru fiecare tranşă vor fi acordate câte patru tichete valorice, a câte 10 lei fiecare.  Astfel, fiecare beneficiar își va achiziționa ce consideră de cuvință. Pensionarii sunt de-a dreptul încântați de inițiativă. Pensiile sunt mici si, după ce plătesc utilitățile și își cumpără medicamente, de cele mai multe ori nu le mai ajung banii pentru mâncare.

Pot beneficia de Programul “RESPECT” constănţenii care se încadrează într-una din următoarele categorii:

– au pensii, indemnizaţii sau venituri lunare cumulate care nu depăşesc suma de 1000 de lei;

– nu au niciun venit şi împlinesc în anul 2016 cel puţin vârsta de 60 de ani;

– au grad de handicap grav sau accentuat

– beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;

– au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal.

Distribuirea tichetelor valorice se va face la domiciliul, reşedinţa sau adresa de corespondenţă comunicată de beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărţii de identitate. Tichetele vor fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente, nu pot fi folosite pentru achiziţionarea de ţigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani. Cererea tip se găseşte începând cu data de 26.02.2016, pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa, la Cluburile pentru pensionari, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, precum şi la agenţiile Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa. Cererea completată se depune în perioada 01-20 martie 2016, între orele 09.00-20.00, la Cluburile pentru pensionari.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes