Au început înscrierile la facultăți (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C5RpfYZdYN0[/youtube]După ce au trecut de emoțiile bacalaureatului, de astăzi cei care au promovat examenul încep să işi depună dosarele la universităţi. La constanţa cel mai căutat centru rămâne Ovidius, iar la nivel de facultate cea de Medicină.

Taxele de înscriere la Universitatea Ovidius  sunt cuprinse între  70  și 150 de lei.  În ceea ce priveste taxele de școlarizare acestea pornesc de la 2500 de lei și ajung la 5500.

Numărul locurilor la fără taxă au scăzut anul acesta la Universitatea Ovidius, iar concurența este mare.

Plini de speranțe și încrezători, absolvenții și-au depus dosarul de înscriere la Facultatea de Științe economice. Mulți dintre ei visează la un loc bugetat.

Dacă la unele facultăți înscrierea se face pe bază de dosar, la altele examenul scris și oral este obligatoriu. O astfel de facultate este și cea de Litere, specializarea journalism.

Numărul candidaților la universitatea Ovidius a scăzut simțitor încă din anul 2011. Astfel, în toamnă, după încheierea celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat numărul elevilor înscriși ajungea la 3705 spre deosebire de anul 2010 când 4345 de elevi se puteau considera boboci.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.