Au început examinările directorilor

Interviul de selecție în vederea numirii prin detașare, pentru funcțiile neocupate de director și director adjunct în domeniul învățamântului, s-a desfășurat în perioada 21-22 august 2017, la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Constanța.

După elevi, acum le-a venit rândul și directorilor să intre în examene. A debutat luni, 21 august, concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ de stat din judeţul Constanţa.

Comisia formată din 3 membrii, s-a reunit  la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”. Fiecare candidat a fost testat printr-un interviu cu o durată de 20 de minute. Acest timp a fost folosit pentru evaluarea condidaților în baza unor criterii și punctaje stabilite de Ministerul Educației. Punctajul maxim a fost de 30 puncte iar cel minim de promovare a interviului a fost de 21 de puncte.

Un număr de 91 sunt posturi de director şi 52 sunt pentru director adjunct sunt scoase la concurs. Cele mai multe sunt disponibile în mediul rural, în 18 unităţi fiind vacante ambele posturi.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea