Au început cu stângul noul mandat (VIDEO)

Au început cu stângul noul mandat! Vorbim despre aleşii locali din Mangalia, care, în prima şedinţă de consiliu s-au certat, s-au revoltat şi s-au acuzat între ei. Spiritele s-au liniştit la fel de repede cum s-au aprins, iar consilierii validaţi promit că se vor apuca imediat de treabă. Prioritatea zero a noii adminsitraţii este repoziţionarea municipiului pe harta turistică internaţională.

Cel care a dat tonul a fost Constantin Filimon, candidat pe listele PSD, ales în urma scrutinului din 24 iunie, iar mai apoi… dat afară din partid. Motiv pentru care fostul viceprimar a aflat că nu va face parte din Consiliul Local Mangalia în următorii patru ani.

Nici democrat liberalul Paul Foleanu nu a reuşit să prindă un loc în noul consiliu local. Comisia a decis invalidarea mandatului său, pe motiv de incompatibilitate.

Din nou spiritele s-au încins, la strigarea aceluiaşi Constantin Filimon.

Comisia a răspuns rapid nemulţumirilor, iar şedinţa şi-a continuat ordinea de zi. Cei 18 consilieri validaţi în cadrul şedinţei au depus, rând pe rând, jurământul.

Administraţia locală va fi condusă în următorii patru ani de Cristian Radu, edil şef ales în urma scrutinului din 24 iunie.

Cel care îl va asista este viceprimarul social-democrat Bogdan Maganu, ales cu 13 voturi pentru şi 5 împotrivă.

Primarul şi consiliul local Mangalia au fost aleşi pe data de 24 iunie, după ce Biroul Electoral Central a decis reluarea scrutinului, pe motiv de fraudă.

Reporter:Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc