Au două urechi lungi, o coadă scurtă şi pufoasă şi mănâncă toată ziua morcovi

Cel puţin aceasta este imaginea pe care şi-au făcut-o cei mai mulţi dintre noi despre iepuri. În realitate, aceste animale sunt crescute pentru carne sau reproducere, iar volumul de muncă necesar pentru îngrijirea lor este foarte mare. Numai cei cu adevăraţi pasionaţi pot supravieţui în branşă.

Florian şi Toader cresc iepuri de când erau mici şi asta pentru că au avut mereu o slăbiciune pentru rozătoare. În urmă cu patru ani, s-au hotărât să îşi facă propria crescătorie în localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, în care reproduc exemplare valoroase din rasa Uriaş German. În fiecare zi, crescătorii petrec cel puţin patru ore în compania rozătoarelor. Şi asta pentru că animalele au nevoie în permanenţă de curăţenie, hrană şi apă proaspătă. Iar în ceea ce priveşte profitul… nici nu se pune problema de aşa ceva… Anul acesta, cei doi s-au hotărât să aducă o nouă rasă în crescătorie.

Crescătoria are în prezent aproximativ 50 de exemplare din rasa uriaş german. Printre acestea, şi doi campioni judeţeni, o femelă de culoare albă şi un mascul gri.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan