Au avut proiecte uluitoare, pline de creativitate și de idei inovatoare

Au avut proiecte uluitoare, pline de creativitate și de idei inovatoare, însă nu s-au gândit vreodată că vor ajunge să-și implinească un vis. Vorbim despre elevii constănțeni care i-au impresionat cu lucrările lor pe cei de la NASA și care înalță steagul României peste hotare. Ei vor ajunge la conferinta anuala International Space Development, organizata de National Space Society, intre 24 si 28 mai, la Washington. Emoții mari pentru tinerele speranțe, dar și pentru părinții acestora, la momentul de rămas bun.

Însoțiți de părinți, rude și frați, tinerii constănțeni câștigători ai competiției mondiale lansate de NASA abia și-au putut stăpîni emoțiile înainte de plecare. Un pas în autocar, iar visele lor se vor transforma în realitate la sosirea în Washington, acolo unde li se deschide o nouă lume. În fiecare an, National Space Society recunoaște valorile și munca tinerilor care vor să facă ceva în viață. Printre ei am întâlnit-o și pe Adriana, năvodăreanca de 17 ani, care s-a distins prin inteligenţă, dar și prin dorința de a reuși. Învăluită de un amalgam de emoții de la entuziasm la tristețe, tânăra ne-a vorbit despre așteptările sale atunci când va ajunge în Statelor Unite ale Americii.

Alături de ea va merge mentorul și în acelaşi timp profesorul ei de fizică, materie la care Adriana a excelat în toți anii de școală.

Mama Adrianei este extrem de mândră şi în acelaşi timp emoţionată.

Tineri din toată țara se vor întâlni la Washington, unde timp de o săptămână vor avea parte de o experiență unică. Adriana a promis că, la întoarcere, va povesti tot ceea ce a trăit peste ocean cu lux de amănunte.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu