Au avut posibilitatea de a pleca în aventura vieţii lor

Sunt consideraţi unii dintre cei mai buni studenţi ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân, iar drept răsplată, au avut posibilitatea de a pleca în aventura vieţii lor. Este vorba despre doi tineri, Răzvan şi Otilia, care au plecat, pentru patru luni, într-un schimb de experienţă la una dintre cele mai bune facultăţi militare din Istanbul, Piri Reis.

După o aventură de neuitat, cei doi s-au întors în ţară cu o sumedenie de poveşti şi cu un aer puţin mai …. oriental. Am mers şi noi la Academie să stăm de vorbă cu Otilia şi Răzvan pentru a ne povesti un pic din aventura lor. Din păcate, cu Otilia nu am putut sta de vorbă, deoarece se afla în examen. Cât despre Răzvan, acesta se prezintă drept un tânăr ambiţios, care la doar 20 de ani este îndrăgostit de nave şi în special de camera motoarelor.

Răzvan îşi aduce aminte cu drag de fiecare zi petrecută în Turcia. Şi-a făcut o mulţime de prieteni şi a învăţat nu numai teoria militară, ci şi “practica turcească”. Mai exact, în timpul liber, colegii lui, l-au plimbat prin tot Istanbulul. Ceea ce l-a impresionat cel mai tare sunt magazinele şi amabilitatea oamenilor de acolo.

S-a îndrăgostit de ţara orientală încă din prima zi, iar imediat de cum s-a instalat şi şi-a cunoscut colegii, acesta şi-a invitat şi logodnica la el. Au petrecut clipe frumoase şi de neuitat împreună. Răzvan a spus că de fiecare dată când se va ivi ocazia va mai merge în Turcia.

Răzvan Toma, este un student eminent, despre care profesorii au numai cuvinte de laudă.

Răzvan ar vrea ca următorul schimb de experienţă să fie în Norvegia şi să plece tot prin programul Erasmus, care după părerea lui este unul dintre cele mai educative, inovative şi de succes programe. Însă până atunci, tânărul student se pregăteşte de examene şi de un posibil voiaj. De asemenea, Răzvan ne-a spus că pasiunea pentru nave este tradiţie de familie, iar talentul l-a moştenit de la tatăl său.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru