“Atracţie” macabră pentru turiștii de pe litoral (VIDEO)

Delfinii eşuaţi la ţărm au devenit, din păcate, o prezenţă macabră tot mai des întâlnită pe plajele de pe litoralul românesc. Alarmant este faptul că, de multe ori, copiii se apropie de aceste adevărate focare de infecţie pe care autorităţile le ridică abia după câteva ore bune. Un astfel de caz s-a întâmplat chiar în această dimineaţă şi a fost nevoie ca Apele Române să intervină cu o volă pentru a ridica delfinul.

Mamiferul de aproape 200 de kilograme a fost adus de valuri pe plaja din Năvodari joi dimineaţă.  La doar câteva zeci de metri distanţă, se aflau alte două exemplare, mai mici, aflate deja în putrefacţie.

Până la venirea autorităţilor, în jurul mamiferului s-au adunat zeci de turişti, care priveau oripilaţi la cadavrul delfinului. Cei mai curioşi au fost copiii, care au văzut pentru prima dată un delfin în carne şi oase.

Cele două mamifere mici au fost ridicate de angajaţii Apelor Române. Dar pentru delfinul adult, a fost nevoie de intervenţia unui utilaj greu, care a venit după câteva ore bune de la sesizările făcute de turişti.

Din nefericire, acesta nu este un caz izolat. Aproape în fiecare zi, un delfin mort este găsit pe ţărm. Cele mai multe exemplare sunt ucise în plasele pescarilor şi aduse apoi de valuri pe plajă.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc