Atlantykron, la start!

Un veritabil fenomen cultural, foarte aparte în România și nu numai, este Academia de Vară pentru Tineret, Știință, Cultură, Artă și Sport ATLANTYKRON. Anul acest, tabăra a reuşit să aducă pe insula de la Capidava 450 de tineri veniţi din toate colturile ţării şi din străinătate.

Chiar dacă în restul anului este o insula pustie, pentru 10 zile, Capidava este conectată la electricitate, are reţea de internet de mare viteză, ecrane şi videoproiectoare. În doar două zile insula a fost animată de sute de corturi.

Atelierele de ştiinţă, futurologie, robotică, artă, sport şi science-fiction au fost cele care i-au atras anul acesta pe cei veniţi la Atlantycron.

Nici cei mici nu au timp sa se plictisească. Cursurile de origami şi activităţi plastice le ocupă o mare parte din timp.

Anul acestea, la cea de-a XXV ediţie a academiei de vară Atlantycron, sunt aşteptaţi să participe şi să ţină cursuri astronautul Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat vreodata în spaţiul cosmic, Guy Djoken, preşedintele Asociaţiei Cluburilor UNESCO şi directorul Centrului UNESCO pentru pace din SUA, dar şi Alexandru Mironov, scriitor şi fondator al Programului Atlantykron.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca