Atenționare de călătorie pentru Canada

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi, o atenţionare pentru cetăţenii români care tranzitează, călătoresc sau se află pe teritoriul Canadei. Au fost emise alerte de temperaturi extreme, care pot ajunge la minus 30 de grade Celsius.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o avertizare de călătorie pentru Canada, unde sunt anunțate temperaturi extrem de scăzute și furtuni de zăpadă.

În intervalul 04 – 06 ianuarie 2018, sunt prognozate temperaturi minime de -30℃, pe alocuri mai scăzute.

Pentru zilele de joi și vineri, au fost emise avertizări de furtuni de zăpadă și vânt puternic, cu rafale de 80-110km/h, valabile în zone din Quebec și în provinciile atlantice.

Cetățenii români, afectați de situația din atenționare, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Vancouver, apelurile fiind preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii sale de internet și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță”, disponibilă gratuit, care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS.

Redactor: Isabela Boantă