Atenție unde vă bălăciți (VIDEO)

În perioada caniculară mulți aleg să se răcorească la piscină. Însă de alegerea locului poate depinde sănătatea dumneavoastră. Medicii avertizează că sunt foarte multe boli care se pot lua de la o simplă bălăcială într-un astfel de bazin. Iar unele pot provoca grave probleme de sănătate.

Câteva ore de distracție la piscină pot avea consecințe nefaste asupra sănătății dacă nu sunteţi atenţi. Substanțele folosite la dezinfectarea apei pot cauza conjunctivită chimică. Otita de bazin poate să apară pe toată perioada verii. Aceasta se manifestă prin durere și senzaţia de ureche înfundată. Tot la piscină se pot contacta boli ale pielii. De altfel, cei care frecventează bazinele sunt predispuși și la bolil digestive precum dizenteria bacilară. Boala se transmite ușor pentru ca numărul de bacterii care o pot declanşa este foarte mic și se  manifestă prin febră, greţuri, vărsături şi diaree.

Conștienți sau nu de faptul că se expun pericolului, oamenii spun că nu sunt dispuși să renunțe la bălăceala din piscină..

Medicii recomandă evitarea scaldatului in ape poluate. Duşul este obligatoriu la intrarea si iesirea din bazine, la fel ca şi utilizarea prosopului personal.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu