Atenție unde serviți masa pe litoral

Doi copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la un restaurant din stațiunea Mamaia. Restaurantul nu a fost însă sancționat pentru că germenii nu au fost identificați.

A fost înregistrat primul focar de toxiinfecție alimentară din acest sezon estival. Doi copii au ajuns la spital după ce au servit masa cu părinții la un restaurant din stațiunea Mamaia.

Restaurantul nu a fost sancționat pentru că în urma probelor prelevate nu s-a putut identifica germenul care a cauzat toxiinfecția alimentară. Cu toate acestea, activitatea localului a fost suspendată pentru o perioadă de 24 de ore pentru reigienizare. Conform procedurilor legale, autoritățile nu au putut furniza numele sau locația restaurantului. Vina ar fi a autorităților centrale care nu permit acest lucru.

Inspectorii sanitari nu exclud  nici varianta ca toxiinfecția alimentară să fi fost provocată de germeni ingestați din apa mării. Asta după ce părinții copiilor au declarat că cei mici ar fi înghițit apă când au fost la plajă.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea