Atenție, se răcește vremea

După zilele caniculare din ultima săptămână, meteorologii ne avertizează că urmează un o perioadă caracterizată de ploi torențiale, vijelii și grindină. Aceştia au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabil pentru majoritatea regiunilor țării, în intervalul 23 iunie ora 11 – 24 iunie ora 22.
Schimbările atmosferice vor începe de sâmbătă, când vremea va deveni instabilă. Începând de la ora 11.00 și până duminică , la ora 22.00, va intra în vigoare codul galben de ploi, vijelii și grindină. În intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea sudica a Moldovei si în zonele montane, unde vor fi frecvente descărcari electrice, averse cu caracter torential, insotite de grindina si intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

În Dobrogea temperaturile medii vor înregistra o perioadă uşoară răcire, iar din 26 iunie până la sfârşitul lunii regimul termic se va menţine în limite apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii iunie.

Redactor: Raluca Damian